Boeken

De slechtnieuwsbrenger

De slechtnieuwsbrenger

Het boek waarmee ik (het beroep van) mijn lief beter leerde kennen

 “Dáár moet Lannoo een boek over hebben”, zei Kaat De Man, mijn toenmalige redacteur bij Lannoo Kaat. Ik had haar net verteld wat mijn lief deed van werk. Hij is namelijk de man die je ’s nachts liever niet aan de deur krijgt: ‘slachtofferbejegenaar’ is de officiële term, maar ‘slechtnieuwsbrenger’ zegt meer. Corona bracht ons de tijd voor dat boekenproject waarin ik de ghostwriter werd van mijn eigen lief. Doorblader het boek en ontdek meteen of het wat voor jou is.

 

De Slechtnieuwsbrenger / Filip Cauwelier, opgetekend door Fieke Van der Gucht (Lannoo, 2020)


Meer lezen
Het groot Vlaams vloekboek

Het groot Vlaams vloekboek

Het boek waarmee ik slimmer leerde schelden en vaardiger leerde vloeken

Vloeken en scheldwoorden: je gebruikt ze of je vervloekt ze. Fascinerend zijn ze hoe dan ook. Vloeken zijn grappig, vreemd of pikant. En ze geven inzicht in de samenleving, in onze geschiedenis, en in de werking van ons taalbrein. Dit boek bevat twintig spitante scheldwoorden en vloeken, in twintig hilarische illustraties en een veelvoud aan weetjes. Wist je dat het brave belhamel naar een gecastreerde ram verwijst, en sletten van oorsprong 'vodden' zijn? Of dat er een serie vloeken tot Werelderfgoed is uitgeroepen? Doorblader het boek en ontdek meteen of het wat voor jou is.

  • Het Groot Vlaams Vloekboek / Fieke Van der Gucht en Marten van der Meulen (Lannoo, 2018), met illustraties van Willem Van Beylen en vormgeving door Robbe Verlinde
  • Het Groot Nederlands Vloekboek / Marten van der Meulen en Fieke Van der Gucht (Lannoo, 2018), met illustraties van Willem Van Beylen en vormgeving door Robbe Verlinde
Atlas van de Nederlandse taal

Atlas van de Nederlandse taal

Fieke is ook auteur van de Atlas van de Nederlandse taal (Lannoo, 2017). De Atlas, op groot formaat en volledig geïllustreerd, presenteert het Nederlands in 60 thema’s en 1 uitsmijter. Daarvan verscheen een editie Vlaanderen en een editie Nederland.

Meer lezen